Kind zit lachend op het potje

Zindelijkheidstraining

Als je wilt kun je je kind helpen zindelijk te worden. Dit heet een zindelijkheidstraining. Het doel van de zindelijkheidstraining is dat je kindje op het potje of de wc zijn behoefte doet en geen luier meer nodig heeft.

Een zindelijkheidstraining is, indien goed aangepakt, leuk om te doen en niet moeilijk. Voor je kindje is het het aller fijnst wanneer hij geen luier meer hoeft te dragen. Voor iedereen die wil beginnen of al bezig is met de zindelijkheidstraining van zijn kind is het boek  Zindelijk maken is kinderspel

Hierin staat hoe je je kindje kunt helpen zindelijk worden. Dit boek heb ik geschreven omdat mijn zes kinderen met anderhalf jaar dag en nacht uit de luiers waren. Bovendien was het heel leuk om te doen, zowel voor mijn kinderen als mijzelf. Vriendinnen vroegen mij hoe ik het had aangepakt. Ik legde het hun uit en zij deden hetzelfde. Al snel vertelden zij dat het bij hun ook was gelukt. Zo is het idee ontstaan om de kennis over hoe je een kind op een liefdevolle manier kunt helpen zindelijk te worden te delen.

Lijkt het je leuk om samen met andere ouders te werken aan de zindelijkheidstraining dan is een ouderavond ideaal om te volgen. Je weet na afloop van de avond hoe je je kindje kunt helpen zindelijk te worden. Deze ouderavonden worden vaak in samenwerking met een kinderdagverblijf gegeven.

Soms gaat de zindelijkheidstraining niet zoals je wilt. Je kindje vindt het nog spannend of je komt niet verder. Dan kun je verder komen op een van de volgende drie manieren.

Zindelijkheidstraining

Als je wilt kun je je kind helpen om zindelijk te worden. Dit heet een zindelijkheidstraining. Het doel van de zindelijkheidstraining is dat je kindje op het potje of de wc zijn behoefte doet en geen luier meer nodig heeft.

Een zindelijkheidstraining is, mits goed aangepakt, leuk om te doen en niet moeilijk. Voor je kindje is het het aller fijnst wanneer hij geen luier meer hoeft te dragen.Voor iedereen die wil beginnen of al bezig is met de zindelijkheidstraining van zijn kind is het boek  Zindelijk maken is kinderspel

Hierin staat hoe je je kindje kunt helpen zindelijk worden. Dit boek heb ik geschreven omdat mijn zes kinderen met anderhalf jaar dag en nacht uit de luiers waren. Bovendien was het heel leuk om te doen, zowel voor mijn kinderen als mijzelf. Vriendinnen vroegen mij hoe ik het had aangepakt. Ik legde het hun uit en zij deden hetzelfde. Al snel vertelden zij dat het bij hun ook was gelukt. Zo is het idee ontstaan om de kennis over hoe je een kind op een liefdevolle manier kunt helpen zindelijk te worden te delen.

Lijkt het je leuk om samen met andere ouders te werken aan de zindelijkheidstraining dan is een ouderavond ideaal om te volgen. Je weet na afloop van de avond hoe je je kindje kunt helpen zindelijk te worden. Deze ouderavonden worden vaak in samenwerking met een kinderdagverblijf gegeven.

Soms loopt de zindelijkheidstraining niet zoals je wilt. Je kindje vindt het nog spannend of je komt niet verder. Ik help je dan graag verder op een van de volgende drie manieren.

Hulp en advies bij zindelijkheidstraining.

1. Persoonlijk consult zindelijkheid

Heb je een vraag over het zindelijk worden van je kind? Wil je weten of je goed bezig bent met de zindelijkheidstraining of hoe je je kind snel kunt laten zindelijk worden? Maak dan een afspraak voor een consult (FaceTime, WhatsApp video, telefoon,..), tijdstip in onderling overleg, ook buiten kantoortijden. Dit kan een eenmalig consult zijn, maar meestal help ik mee totdat je kind volledig zindelijk is.

2. Cursus zindelijkheid voor ouders

Wil je starten met het helpen zindelijk worden van je kind? Dan is deze privé cursus zindelijkheid voor jou. Er wordt gekeken naar jullie kind en situatie.

Zo wordt er rekening mee gehouden hoe je de zindelijkheidstraining het best kunt combineren met een baan buitenshuis en eventuele andere kinderen.

Deze cursus is ook geschikt als je je kind binnen 3-dagen wilt zindelijk maken.

Het contact vindt plaats via FaceTime of WhatsApp Videobellen, op een tijdstip dat jou uitkomt en duurt ongeveer een uur. Na ongeveer twee weken volgt een follow-up. Heb je tussendoor een kleine vraag? Stel hem gerust en je krijgt antwoord via de app.

3. Zindelijkheidsexpert aan huis

Waarom een zindelijkheidsexpert aan huis?
Om je gericht in de eigen omgeving van je kind te ondersteunen bij het zindelijk worden van je kind.
Daarbij ontvang je praktisch advies dat zinvol is in meer situaties dan alleen zindelijkheid. Je kunt hierbij denken aan bijvoorbeeld omgaan met strijd en uitdagend gedrag.

Voor wie?
Dit traject is geschikt voor ouders die:

  • een deel van de opvoeding delen met anderen
  • gericht, in een korte tijd, extra aan de opvoeding van hun kind willen werken.
  • in drie-dagen hun kind willen zindelijk krijgen

Werkwijze
De zindelijkheidsexpert komt bij jou aan huis. Je hoeft dus niet de deur uit en er is alle gelegenheid om je praktisch te helpen. Een luisterend oor, tips en concrete handvatten wisselen af.

De zindelijkheidsexpert blijft ongeveer twee tot drie uur bij je thuis. Vervolgens wordt contact gehouden via vervolggesprekken via FaceTime of WhatsApp video.

Het Boek

Zindelijk maken is kinderspel

Voorkant boek Zindelijk maken is kinderspe.

Mijn ervaring met Debby Mendelsohn wordt gekenmerkt door een ontspannen en gemoedelijke sfeer. Een ongelooflijk ruimdenkende begripvol en empathisch persoon die mij het gevoel geeft dat ik overal over kan praten. Heel begripvol. Nam de tijd om te luisteren en de situatie te begrijpen. Flexibel over timing en locatie (via Skype indien nodig). Biedt extra follow-ups wanneer nodig. Ik zou de service aanbevelen aan iedereen die denkt dat hij het nodig heeft en ik zou niet aarzelen om terug te gaan als ik dat in de toekomst nodig zou hebben.

Debora Fernandes
‘Toevallig bij Debby Mendelsohn terecht gekomen, maar wat een voltreffer! Ik zocht naar een manier om een van mijn kinderen zindelijk te krijgen maar wist niet hoe de draad weer op te pakken. Dankzij Debby in twee weken (!) van 0 naar 10 (en dus helemaal zindelijk!). We voerden een aantal gesprekken waarbij Debby eerst vooral goed luisterde, om vervolgens met heldere, praktische en positieve stappen mij door het proces te begeleiden. Met een zelfvertrouwen ‘boost’ voor kind en ouders tot gevolg. Top!’
Sanne van Baaren

Wij zaten met onze handen in het jaar, omdat ons zoontje van 3,5 niet zindelijk werd. Tijdens het video consult kregen we een duidelijk (en goed uitvoerbaar!) actieplan, waar we mee aan de slag gingen. Al snel boekte hij vooruitgang en binnen no-time was hij overdag zindelijk. Heel erg prettig hoe Debby ons hierbij heeft geholpen!

Liset Goossen

Debbie heeft ons erg goed geholpen om onze zoon van 4 zindelijk te krijgen, nadat we dit twee jaar zonder succes aan het proberen waren. Ze komt snel tot de kern van het probleem en geeft concrete handvatten. Ook fijn contact via videoconsulten.

Pim Weijenborg

Heel prettig geholpen door Debby met een uitgebreid consult en kort maar krachtig follow up consult. Ze vraagt goed door om een volledig beeld van de situatie te krijgen en geeft duidelijke concrete adviezen, die bij de zindelijkheid van onze peuter erg goed geholpen hebben. Zeer tevreden!

Marianne Welmers

Debby heeft ons geleerd ons kind te helpen bij het zindelijk worden. Ze is oprecht en stuurt je de juiste kant op met tips en advies. Ik heb mij de afgelopen twee weken minder gestresst gevoeld dan het afgelopen jaar. Na 1 consult ging het al heel snel goed, 0 vieze broeken meer thuis! Je voelt je gehoord en gesteund.

Laura Klaver-Vermij

Debby heeft ons goed geholpen bij het opnieuw zindelijk krijgen van onze dochter van vier. Na een terugval in haar zindelijkheid vroegen wij verschillende partijen om tips en advies maar dat hielp allemaal niet.
Debby gaf ons advies dat wél aansloeg! We merkten snel verschil. We zijn blij dat Debby ons kon helpen, onze dochter te helpen. Het gaat nog steeds heel goed.

Daphne Meijer

Fijn gesprek gehad met Debby. Waar wij dachten op zoek te zijn naar tips om zaken anders aan te pakken, kwam Debby met het verrassende inzicht dat we op de goede weg waren. Dat gaf ons steun en het resultaat is dat we sinds het gesprek een aantal weken geleden flinke stappen hebben gemaakt. Bedankt daarvoor.

Samantha van der Wal

Debby heeft heldere tips gegeven om mijn twee jongens (2 en 4jaar) overdag en ’s nachts zindelijk te krijgen. Ik vond het alsNederlandse moeder in Hong Kong omringd door cultuurverschillen erg fijn om met Debby te sparren en haar adviezen tehoren. Binnen een maand waren we uit de luiers!

Cynthia Liem

Begin met appen
1
Hallo,
Waarmee kan ik je van dienst zijn?