Pedagogisch medewerker en zindelijkheid

Pedagogisch medewerkers kunnen kinderen helpen bij de zindelijkheidstraining. Tijdens deze training leer je hoe je als pedagogisch medewerker kinderen optimaal ondersteunt en stimuleert bij het zindelijk worden. Daarnaast staat de samenwerking met ouders tijdens de zindelijkheidstraining centraal. Want een kind leert het snelst zindelijk te worden wanneer ouders en de kinderopvang op een lijn zitten.

Wat je leert tijdens deze training kun je direct in de praktijk toepassen.

Resultaat van deze zindelijkheidstraining voor de pedagogische medewerkers

Je weet hoe een kind zindelijk wordt. Doordat je werkt met een concreet stappenplan, gaat het zindelijk worden efficiënt. Bovendien is deze manier van zindelijk worden heel leuk om te doen, niet alleen voor de kinderen maar ook voor de medewerkers. Uiteindelijk leiden zindelijke kinderen tot een verhoging van de kwaliteit van de kinderopvang. En wat is nou leuker dan ouders aan het eind te kunnen vertellen: Je kind is zindelijk.

Duur: 2,5 uur
Materiaal: Het boek Zindelijk maken is kinderspel

Na afloop ontvangen de deelnemers een certificaat voor pedagogisch medewerker en zindelijkheid.

Deze training wordt vaak in combinatie met een ouderavond ingezet. Zodat zowel de pedagogisch medewerkers als ouders optimaal kunnen werken aan de zindelijkheid van de kinderen binnen het kinderdagverblijf.

Locatie: Kinderdagverblijf of peuterspeelzaal

Het Boek

Zindelijk maken is kinderspel

Voorkant boek Zindelijk maken is kinderspe.

Debby heeft inmiddels meerdere keren aan onze gastouders en ouders van Gastouderbureau Kroostopvang de training ‘Zindelijk maken is kinderspel’ gegeven. De reacties zijn alleen maar positief!
Debby’s training wordt ervaren als heel zinvol, een eye-opener en ze geeft concrete handvatten waarmee (gast)ouders direct aan de slag kunnen.
Wij zijn er trots op Debby’s expertise in te kunnen zetten om de kwaliteit van de gastouderopvang verder te kunnen uitbreiden en werken met veel plezier met haar samen.

Monique Tekstra-vanLochem

Een leuke zindelijkheidstraining van Debby. Duidelijke uitleg en geleerd dat dingen eindelijk helemaal niet zo moeilijk waren. Als je een kans krijg deze cursus te gaan volgen zou ik dat zeker doen. Je krijg veel handvatten en ik zelf was na afloop onwijs enthousiast.
Het is zelfs interessant voor pedagogisch medewerkers die bijvoorbeeld op een babygroep staan. Dank je wel Debby

Miranda Delfos

In de 8 jaar dat ik in de kinderopvang werk is dit de leukste en interessantste training die ik heb gehad.

Cathy Oskam
Begin met appen
1
Hallo,
Waarmee kan ik je van dienst zijn?