Zindelijkheid en professionals.

Als je wilt kun je een kind helpen om zindelijk te worden. Het is leuk om te doen, niet moeilijk en fijn voor een kind wanneer hij geen luier meer hoeft te dragen. De aanpak kenmerkt zich door het geven van aandacht en het hebben van plezier met het kindje. De ideale omstandigheden om iets te leren.

Kinderen gaan een steeds groter deel van hun leven naar de kinderopvang en daarmee worden de kinderopvangorganisaties voor een deel verantwoordelijk voor de opvoeding van onze kinderen. Kinderen worden tussen de 0 en 4 jaar zindelijk, dat is precies de leeftijd waarop  zij voor een (groot) deel op het kinderdagverblijf zijn.

Pedagogisch medewerkers kunnen kinderen en ouders ondersteunen bij het helpen zindelijk worden. Zij kunnen dit het beste en met zelfvertrouwen doen wanneer zij geschoold zijn in de onderwerp. Dit zorgt niet alleen voor zindelijke kinderen maar verhoogt ook de kwaliteit van de kinderopvang.

Training zindelijkheid voor professionals.

Professionals die werken met kinderen leren tijdens deze training de meest recente inzichten op het gebied van de zindelijkheid, krijgen praktische handvatten om kinderen te helpen zindelijk te worden en weten hoe zij ouders hierbij kunnen ondersteunen.

Het boek Zindelijk maken is kinderspel wordt als materiaal gebruikt bij deze training.

Na afloop ontvangen de deelnemers een certificaat.

Contact omtrent zindelijkheid

0 + 4 = ?

Het Boek

Zindelijk maken is kinderspel

Open chat
1
Hallo Debby,
Powered by